HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Daha Büyük Çocuklar İçin En Uygun Oto Koltuğu Nasıl Seçilir?

15-04-2024 16:50
Daha Büyük Çocuklar İçin En Uygun Oto Koltuğu Nasıl Seçilir?

Daha büyük çocuklar için en uygun oto koltuğu nasıl seçilir?

Bebeklerin doğdukları andan itibaren araç içinde seyahatleri sırasında oto koltukları kullanmalarının hayati önem taşıdığını artık hepimiz biliyoruz. Ancak çocuklar büyüdükçe yaşlarına uygun oto koltuğuna geçmek yerine bazen ebeveynler koltuk yükselticilerine geçiş yapabiliyorlar. Peki koltuk yükselticisi kullanmak ne kadar doğru? Gelin yazımızda inceleyelim.

 Bir koltuk yükseltici sadece çocuğun altına yerleştirilen bir minder kısımdan ibarettir, ancak yüksek sırtlı oto koltukları sırt, boyun ve baş desteğini de içerdiğinden çocukların omurga sağlığını koruyan özellikler içerir. Böylece ekstra güvenlik sağlanmış olur. Her iki seçenekte de entegre bir emniyet kemeri yoktur; çocuğu güvence altına almak için aracın kendi emniyet kemeri kullanılır.

Yüksek sırt desteğine sahip oto koltukları çocuğunuz için hem güvenlik hem de konfor sunar. Yüksek sırt desteğine sahip oto koltuklarının önemli özellikleri ise şunlardır:

1. Yan koruma:

Yüksek sırt desteğine sahip oto koltukları, olası yan darbelere karşı çocuğun üst vücut ve başı için ek koruma sağlar. Yükseltici minderler ise çocuk ile araba kapısı arasında hiçbir koruma sağlamaz. Yüksek sırt desteğine sahip oto koltukları aynı zamanda aracınız yan darbe hava yastıklarına sahip olsa bile, çocuğun yaşına veya boyuna bakılmaksızın ekstra bir koruma sağlar.
 
2. Omuz kemerinin konumu:

Doğru omuz kemeri yüksekliği çarpışma sırasında çok önemlidir. Yüksek sırt desteğine sahip oto koltuklarının özel olarak tasarlanmış omuz kemer kılavuzu sayesinde çocuğunuzun boyutundan bağımsız olarak kemerin doğru konumlandırıldığından emin olabilirsiniz. Kalça kemeri kılavuzu ise kalça kemerinin çocuğun pelvisi üzerinde doğru konumlandırılmasını sağlar.

3. Uyurken destek:

Yüksek sırt desteğine sahip bir oto koltuğu, çocuğunuz uyurken daha iyi destek sağlar. Koltuk yükseltici minderlerde yaygın olan çocuğun 'eğilmesi' olasılığını azaltır. Eğilmeyi önleyerek, emniyet kemeri her zaman doğru konumda kalır, ki bu bir kazada güvenlik için hayati öneme sahiptir. Çocuğunuz ayrıca, geriye yaslanıp sırt ve baş dayanağından doğru destek alabileceği için daha rahat uyur. Yatışa izin veren bir koltuk seçmek, çocuğunuza güvenliği riske atmadan daha konforlu uyku pozisyonları sağlar.

BeSafe’in 15-36 kg. grubunda yer alan iZi Flex FIX i-Size oto koltuğu, yukarıda bahsettiğimiz tüm bu özellikleri barındırmakla birlikte, Avrupa Birliği güvenlik yasası i-Size’a uygun piyasadaki ilk oto koltuğudur. BeSafe iZi Flex FIX i-Size oto koltuğunu yakından incelemek için linki tıklayabilirsiniz.

https://www.bebekyasam.com/urun/besafe-izi-flex-anthracite-mesh
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.