HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Seyahat Hastalığıyla Baş Etmenin Yolları

12-01-2024 10:24
Seyahat Hastalığıyla Baş Etmenin Yolları
Seyahat sırasında bazı çocuklar rahat edemeyebilir. Genellikle çocuklarda yol tutması diye bilinen ve mide bulantısına yol açan rahatsızlık çok sık karşılaşılan bir durumdur. Seyahat rahatsızlığı çeken çocuklar, ister öne ister arkaya dönük otursunlar, genellikle kendilerini iyi hissetmezler. Seyahat bulantısı, arkaya bakan çocuk oto koltuklarının neden olduğu yeni bir olgu değildir; bu durum, çocuklar herhangi bir koruma olmadan arabada otursa bile meydana gelebilir.

Ne Yapabilirsiniz?
Arabada çocuklarımız varken yolculukların daha uzun sürebileceğini kabul etmemiz gerekiyor. Araç içinde seyahat sırasında rahatsızlanan çocuğunuzu rahatlatmak için gelin önerilere göz atalım: 

Sabırlı olun ve farklı çözümler deneyin: Pencereleri açın, temiz havayı derin solumak mide bulantısının azalmasına yardımcı olur.

Mola verin: Sık sık ara vermek sizin için iyidir. Bacaklarınızı uzatın ve biraz temiz hava alın. 

Sıcaklık: Sıcaklık çok yüksek değilse ve dış giysilerini çıkarırsanız birçok çocuk kendini daha iyi hisseder.

Sürüş tarzı: Düzensiz hızlanma ve frenleme ile agresif sürüşün seyahat rahatsızlığına daha kolay neden olabileceğini unutmamalısınız.

Yiyecek: Özellikle sabahın erken saatlerinde yola çıkıyorsanız, geceden gelen uzun süreli açlık, midede safra birikmesine neden olacağı için, seyahate çıkmadan önce çocuğunuzun az da olsa atıştırmasını sağlamalısınız. Ancak, çocuğunuzun araba yolculuğu öncesinde veya sırasında çok fazla yemek yemesi de rahatsızlanmasına, karın ağrısı çekmesine neden olacağından dengeli beslenmesine dikkat etmelisiniz.  

Seyahat ederken yemek: Çocuklarınızı süt, süt ürünleri ve tatlılardan uzak tutmaya çalışın. Asitli içecekler de huzursuz midelere iyi gelmez. Bisküvi veya diğer atıştırmalıklar gibi kuru yiyecekler seyahat için uygundur. 

Uygun gıdayla ilgili birkaç ipucu daha:
Limon damlaları ve limon aromalı bisküviler
Nane
Karbonhidrat bakımından zengin besinler
Tuzla kaplı yiyecekler, örn. tuzlu bisküvi
 
Dışarı bakmanın faydası
Çocukların pencereden dışarıyı görebilecekleri bir yerde oturmalarına izin verilmelidir. Günümüzde çocukların tablet veya telefon gibi cihazlarla yolda meşgul olmaları mide bulantısını arttıran bir diğer faktör olabilir. Mide bulantısı yaşayan bir çocuğun gözlerini direkt karşıya yani yola bakması ve temiz hava alması bulantıyı azaltmaya yardımcı olabilir. 

Bir başka iyi fikir de bir araba oyunu oynamaktır; örneğin kırmızı arabaları saymak. Bu, çocuğa mide bulantısı ve baş dönmesi yerine düşünecek başka bir şey verir. BeSafe'in arkaya bakan çocuk oto koltukları, çocukların araba camından dışarıyı görebilmesini sağlayacak şekilde donatılmıştır.

İlacın uygulanması ne zaman uygundur?
Zencefil, seyahat hastalıklarıyla mücadele edebilen ve bazı insanların çok güvendiği doğal bir üründür. Taze olarak veya kapsüller halinde yolculuğunuza başlamadan yaklaşık 1 saat önce verilebilir. Seyahat hastalığı ilaçları da eczanelerden reçetesiz temin edilebilmektedir. Bunlar önleyici etkiye sahiptir ve kulaktaki denge sinirini stabilize ederek çalışırlar. Seyahatten bir veya iki saat önce alınmaları gerekir. Yan etkilere dikkat etmeli ve küçük çocuklar için bu ilaçları uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.