HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yaz aylarında daha güvenli nasıl seyahat edilebilir?

09-08-2022 13:26
Yaz aylarında daha güvenli nasıl seyahat edilebilir?

Yaz boyunca arabada güvenli seyahat etmenin ipuçları nelerdir?

Yaz aylarında yaşanan sıcaklık artışıyla birlikte araç içinde güvenli ve konforlu seyahat etmek için akılda tutulması gereken bazı önemli noktalar vardır. Araba yolculuğuna çıkarken çocuğunuz için güvenli ve uygun bir çocuk oto koltuğu seçmek ilk adımdır, ancak çocuğunuzun yaz yolculuklarında tamamen güvende olduğundan emin olabilmeniz için aşağıda belirtilen detaylara dikkat etmeniz çok önemlidir.

Bir çocuğu arabada başıboş bırakmak neden tehlikeli olabilir?

Park edilmiş bir arabanın içindeki sıcaklıklar yaklaşık olarak sadece on dakikada 3 santigrat derece ve 30 dakika içinde 10 dereceden fazla artış göstermektedir. Camlar açılsa bile, arabanın içindeki sıcaklık hızla yükselebilir.

Çocukların vücutları yetişkinlerden daha fazla ısı ürettiğinden ve terleme yetenekleri henüz yeterince gelişmediğinden, çocuklar özellikle ısıya bağlı hastalıklara karşı savunmasızdır. Bu nedenle, sıcak günlerde çocuğunuzu (ve elbette herhangi bir evcil hayvanı) arabada gözetimsiz bırakmak son derece tehlikelidir.

Çocuğunuzun yaz aylarında güvenle seyahat etmesini nasıl sağlarsınız?

BeSafe ailesi olarak elbette çocuğunuzun iyiliğini çok önemsiyoruz ve bu nedenle kısa bir süre yiyecek almak veya herhangi bir ihtiyaç anında dursanız bile çocuğunuzu asla arabada yalnız bırakmamanızı öneririz. Lütfen çocuğunuzu araç kullanırken düzenli olarak kontrol edin ve yaz aylarında güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlamak için mümkün olduğunca sık temiz havaya çıkarın.

Ayrıca, sıcak çarpmalarını önlemek için çocuğunuzun kafasını ön camdan gelen güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmaktan her zaman korumanızı öneririz. Cama takılan ve zararlı UV ışınlarını önleyen güneşlik, çocuklarınızın hassas cildini korur ve seyahat süresi boyunca rahat etmelerine yardımcı olur.

Yaz aylarında çocuklarını güvende tutmaları için diğer ebeveynlere lütfen yardımcı olun.

Birçok ebeveyn, bir çocuğun sıcak bir arabanın içinde olmasının ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkında olmayabilir. Yaz aylarında araba içinde yaşanacak sıcaklık artışından daha fazla ebeveynin haberdar olmasına yardımcı olmak istiyorsanız, çocuğunuzun gittiği kreşe posterler asabilir veya sosyal medya hesaplarınızdan alttaki görseli paylaşabilirsiniz.

Böylece yaz aylarında daha fazla çocuğun güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlayabilirsiniz.

BeSafe ile güvenli seyahatler dileriz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.